Casinomaxi Kesintisiz Erişim İçin DNS Ayarları

İnternet üzerinde ulaşamadığınız sitelere sorunsuz şekilde erişim sağlamak için DNS ayarlarınızı değiştirmeniz gerekmektedir. Bu ayarları bilgisayarınızda aktif edebilmeniz için ağ bağlantılarına sağ tıkladıktan sonra özellikler > TCP/IP Protocol kısmının gelişmiş gelişmiş ayarları altında görebilir ve değiştirebilirsiniz.

Aşağıda bulunan dns ayarlarını kullanarak girmek istediğiniz sitelere sorunsuz erişim sağlayabilirsiniz.

Bilgisayarınızda DNS ayarlarınızı güncelleyebilmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.


Windows 7 İçin DNS Ayarlarını Değiştirmek

  1. Başlat menüsünden Denetim Masası sekmesini seçiniz.
  2. Daha sonra Ağ ve İnternet’i seçin.
  3. Açılan sayfadan Ağ ve Paylaşım Merkezi seçimi yapın ve açılacak olan sayfada sol menüden “Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin” sekmesine tıklayınız.
  4. Karşınıza aktif internet bağlantınız çıkacaktır. Yerel ağ bağlantısı simgesinin üzerine sağ tıklayarak menüden “Özellikler” seçimi yapıyoruz.
  5. Burada da “İnternet Protokolü 4” seçeneğinin üzerine tıkladıktan sonra sağ alt tarafta Özellikler butonuna basıyoruz.
  6. “Aşağıdaki DNS sunucu adresini otomatik olarak al” sekmesine tıkladıktan sonra; Tercih edilen DNS sunucuna ve Diğer DNS Sunucusuna yukardaki tablodaki DNS seçimlerinden birini kullanabilirsiniz.  İlgili seçimi yaptıktan sonra Tamam butonuna tıklayınız.

Windows 8 İçin DNS Ayarlarını Değiştirmek

  1. Sağ alt kısımda bulunan internet erişimi simgesine tıklayınız. Daha sonra ağ ve paylaşım merkezini aç sekmesini açınız.
  2. Sol Bölümde yer alan bağdaştırıcı ayarları seçeneğine tıklayınız.
  3. Karşınıza çıkan ağ bağlantıları sayfasından kullandığınız ağ bağlantısını seçin ve “ Özellikler” butonuna basın.
  4. “Wireless Network Connection Özellikleri” penceresi ile karşılaşacaksınız. Burada yer alan “Internet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4)” seçeneğini bulun ve üzerine çift tıklayın.
  5. “Aşağıdaki DNS Sunucu adreslerini kullan” penceresini göreceksiniz. Yukarıda ki tablodan seçmiş olduğunuz DNS bilgilerini giriniz.

MAC OS X İşletim Sistemleri İçin DNS Ayarlarını Değiştirmek

  1. Elma menüsü > Sistem Tercihlerini seçin, sonra Ağı tıklayın.
  2. Listede kullanmak istediğiniz ağ bağlantısı servisini seçin (başka bir ad vermediyseniz Wi-Fi veya Ethernet gibi), sonra İleri Düzey’i tıklayın.
  3. Üst menüden DNS’i tıklayın, sonra DNS Sunucuları listesinin altındaki Ekleyi (+) tıklayın. DNS sunucusuna yönelik IPv4 veya IPv6 adresini (DNS bilgilerini yukarıdaki tabloda bulabilirsiniz.) girin.
  4. İşiniz bittiğinde Tamamı tıklayın.

Eğer bu makale işinize yaradı ise aşağıda bulunan yorum kısmından düşüncelerinizi iletebilirsiniz. Eklemek istediğiniz farklı bir konu var ise aynı şekilde yorum kısmından bizlere gönderebilir ve yayınlanmasını sağlayabilirsiniz.

Aslan Kuraltepe

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.